In contextul gripei porcine care ne ameninta in ultimul timp, sunt sigur ca multi dintre noi s-au gandit la posibilitatea vaccinarii. Ei bine, eu zic NU. Virusul gripei porcine actioneaza asupra sistemului imunitar, pe care il face sa reactioneze intr-o maniera excesiva, si il deregleaza, in final putand produce moartea. Vaccinul face acelasi lucru, si problema este ca deregleaza sistemul autoimun, producand o serie de boli autoimune (lupus sau artita polireumatoida). Va dati seama ce efect ar putea produce vaccinul asupra sistemelor noastre imunitare, deja dereglate: o exacerbare a bolii.
Deci eu zic NU vaccinului anti H1N1.
nu te contrazic in cea ce priveste acest vaccin
dar in privinta vaccinului antigripal de sezon pt mine a fost ok deoarece il administrez in fiecare an si nu am probleme
si sincer teo mai bine cu pete pe corp decat cu virusul gripei porcine care duce la deces pa
sincer problema nu e chiar asa de simpla…
Bolnavii de vitiligo au cu certitudine o predispositie spre boli autoimune, vitiligo fiind mai mereu cea care apare prima. Dar nu uita ca exista omanei cu 2-3 boli autoimune (sindrom poliautoimun multiplu).
Iar vaccinul anti H1N1 tocmai asupra sistemului imunitar actioneaza, pe care il face sa reactioneze excesiv…urmarea va fi nu numai extinderea petelor (cu care mutli pot trai bine-mersi), ci aparitia altor boli autoimune: lupus eritematos (care e mortal daca nu e depsitat la timp), poliartrita reumatoida sau scleroza in placi, toate cu mult mai grave decat vitiligo.
Deci marele risc al acestui vaccin este aparitia altor boli autoimune la cei care deja au una, sau declansarea unei boli autoimune la cei care au predispozitie genetica, insa inca nu au manifestat nici o boala autoimuna.
Acum fiecare face ce crede, eu v-am informat!!