imunomodulatori???

buna, sunt membru nou si as vrea sa stiu dc cineva a incercat vreun tratament cu imunomodulatori, corticoizi, etc. multam :unamused:

Corticoizii topici se foloseau acum 20 ani, cand nu aparusera noile medicamente gen Vitix sau terapia nUVB. Nu sunt f. eficiente, in plus eu m-am si decolorat bine de la Dermovate crema (bine ca m-am prins si am renuntat). Se bazeaza pe o scadere a reactiei autoimune la nivelul pielii, insa cand nu le mai folosesti, activitatea autoimuna revine la normal si pigmentul castigat dispare. plus ca produc si reactii adverese: ingrosari ale pielii, etc.
Nici perfuziile cu sunstante imunosupresive nu sunt bune, pt. ca scad imunitatea generala a organismului si te poti imbolnavi mai usor.

Deci cu imunomodulatorii nu am sanse?Citisem ceva despre ei,si am crezut ca se pot obtine rezultate favorabile.

Dermovate se poate combina cu Vitix gel: adica o luna Vitix dim si seara, iar in luna urmatoare Vitix gel dim si dermovate seara.

Pe fata se da cu Advantan Milk, tot in combinatie cu Vitix.

Dar rezultatele sunt sporadice, in momentul in care nu ii mai folosesti, activitatea autoimuna la nivelul pielii creste din nou, si iti mananca iarasi pigmentul.

fratilor fiti mai optimisti , nu mai ziceti ca aia nu e buna , ailalta nu e buna.eu am avut o pata pe frunte pe care am incercat sa o tratez cu oxsoralen si puva dar fara mari rezultate ca migra , si o dr. mi-a recomandat dermovate pe care l-am aplicat de 2 ori pe sapt , si intr-adevar mi-a trecut definitiv, acum dupa 9 ani de zile nici nu se observa ca am avut candva o pata acolo. multa sanatate si mai mult optimism, ca se poate.