evolutie boala

Cred ca ar fi interesant sa aflam cum a evoluat boala la diferite persoane.
Stim ca exista cel putin 3 tipuri generale de vitiligo: local, segmental, generalizat. Mai stim ca se poate trece prin toate fazele sau poate stagna , functie de persoana.
De asemenea ar fi interesant daca cineva stie de vreun tratament de stopare sau stagnare a bolii.
Iata cum a evoluat la mine: acum 5-6 ani zona genitala , pete simetrice.- evolutie rapida
Acum 4 ani pe toate degetele de la maini si picioare pete exact langa unghii- evolutie extrem de lenta.
De 5 luni, 2 pete simetice pe barbie cu par alb. Alte mici puncte maini si picioare observate ACUM dupa o examinare extrem de atenta.
Toate petele la un loc nu au o suprafata nici cat o palma.
Din dispunere, simetric, bilateral stiu ca ma incadrez tipului generalizat, progresiv.
As dorii sa stiu cum a evoluat la alte persoane. De asemenea as dorii sa stiu daca exista un tratament care a dus la o stagnare a bolii.
Din cate am citit am ,descoperit" 2 relatari pentru stagnare , dar nu stiu daca aveau vitiligo simetric. Aceste relatari vorbeau de stagnare pe ani multi prin cura de gerovital sau vacin antiimun.
Daca va intereseaza subiectul sau aveti alte stiri va rog sa postati aici.
Multa sanatate.

Inca nu esti generalizat, deocamdata afectiunea e segmentala (diseminata). Generalizat inseamna ca ai o buna parte a corpului afectata.
Eu am stopat problema cu Vitix gel, 2-3 pastile/zi de Vitix tablete si 2 pastile/zi coenzima Q10, lampa nUVB. Si prin regim, pe care incerc sa il tin cum pot.
Ma feresc de soare (dar nu in mod deosebit) si de agenti chimici. Eu zic ca se poate stabiliza si la tine, incearca cu regim. Nu am folosit imunosupesive de nici un fel, acum pot sa spun ca sunt stabil. In general boala asta debuteaza in forta, apoi se linisteste. Terbuie sa se linisteasca si la tine, dupa 5-6 luni ar trebui sa o ia mai incet.

De vindecare nu poate fi vorba (decat partial la cei cu v. localizat), dar se stopeaza sau i se incetineste fff mult evolutia, la unii aproape ca nu se mai observa petele.

La mine pe baza nervoaza.Cand ma enervez imi apar mancarimi pe piele…apoi acolo o sa apara o pata…sau langa locur mancarimii…Mai nou imi apare din orice care imi provoaca o nervozitate…

la mine pe baza de stres…si anxietate…si tot la fel de des ca si la tine apar…si am de ca se fiu stresat in ultima vreme…grr

Am incercat cu un calmant nervos si pt stari de tensiune nervoasa.Am primit lde la un prieten jumatate de pastila.Adevarul e ca parca mi a disparut ca prin farmec tot stresu si toata tensiunea nervoasa.Simteam cum parca mi se relaxeaza si pielea capului.

Medicamentul se numeste Lexotan.Dar se da doar pe baza de prescriptie medicala.

Eu iau xanax…tot pe acolo e si asta

si care a fost urmarea asupra vitiligo? Dupa ce v-ati linistit, au mai aparut pete?

mie tehnic mi se maresc sau apar pete noi numai in perioadele de neliniste…cand sunt calm nu imi apare nimik niciodata…asta e verificat :stuck_out_tongue:

atunci continua cu Xanax, sa nu te mai enervezi. Eu vad ca la soare puternic am probleme si la factori chimici, la stres nu am observat in ca nimic.

nu am facut un tratament de lunga durata…doar asa experimental,jumatate de pastilutza.

ma gandeam la un tratament intern,apoi extern cu vitix.cred ca starile de stres si nervozitate intretin petele,adica un metabolism aberant.

in perioada embrionara ,sistemul nervos vegetativ si pielea se dezvolta din acceas componenta. lucrurile incep sa se lege.

cred ca vindecarea,cel putin la vitiligo pe baza nervoasa,ar trebui sa vina tot pe cale nervoasa.adica creierul sa transmita semnale corecte catre periferie(degetele de la maini,organe genitate:unde apare prima oara)si atunci s-ar normaliza metabolismul acestor celule producatoare de pigment.

dar imi scapa metoda de a restabilii functionarea corecta a sis.nervos vegetativ,cel prin intermediul caruia ne integram in societatea umana.

Hmm…ai facut niste observatii corecte. Chiar ma gandeam ca poate prin meditatie…sau alta forma de relaxare…yoga…chiar nu imi dau seama. Daca incerci ceva sa ne spui :stuck_out_tongue:

Toate formele de relaxare inclusiv tehnicile yoga,trebuiesc conduse de un instructor.

Aceste tehnici sunt cu 2 taisuri.Poti obtine o relaxare de moment dar in acelasi timp se poate perturba functionarea normala a sistemului nervos.

Ai dreptate sa stii…nimic nu e garantat

La mine nu cred ca are legatura cu stresul… a aparut dupa soare, brusc, cam ziua urmatoare de la o expunere prelungita, si erau cam de 2 cm patrati deja…adunate

La mine miau aparut primele pete (80% din ce am acum la 24 ani) la 12 ani din cauza unui deces in familie ... mi-a iesit cam cat incape in doua palme apoi a stagnat pana pe la 17ani cand am mai trecut print-un stress si mi-a mai aparut cateva pete, apoi iar au stagnat, si acum anul asta am trecut printr-un soc emotional si iar s-a activat ... mi-a iesit in coltul gurii o pata mica cat unchia de la degetul mic si cred ca imi iese si prin jurul ochilor. Am inceput de o luna un tratament cu novitil cu care ma dau pe pata din coltul gurii si prin jurul ochilor ... pana acum nici o schimbare ... oricum dupa min 3 luni se vad rezultatele. In faza stabila am stat mult prin soare .... am fumat .... am baut.... am mancat orice mancare... si nu mi-a aparut absolut nici o pata ... dar acum fumez ff putin ... nu mai beau bauturi alcolice .. cel mult o bere pe saptamana … incerc sa tin un pic de regim … si cu novitil … sper sa rezolv ceva … si cel mai important sa nu mai stau stresat :open_mouth:

multa sanatate

De unde ai cumpărat novitil?

[quote=“ziper”]
De unde ai cump

Novitil v-a folosit? :confused:? eu am incercat doar cu Vitix pana acum…

Novitilul se foloseste la fel ca si vitix: de 2 ori pe zi + lampa de 3 ori pe saptamana?

Ai obtinut rezultate pana acum cu novitil?