Durata tratamentului cu nUVB

Revin, desi n-am mai intrat de mult, cu vesti bune. Vad deja ca multi ati achizitionat lampa, sper sa functioneze. Acum se pare ca depasim 6 luni de utilizare si m-am pus pe cercetat. Sincer, nu vreau sa ma opresc acum cand incep sa mi se pigmenteze unele pete dificile, care n-au dat nici un semn pana acum. Din experienta va spun ca daca opresti tratamentul, pigmentul aparut tinde sa dispara cu timpul. Ma refer la o pata repigmentata dar nu in intregime. Aceasta redevine cum a fost. Am anexat citate din lucrari gasite pe un site al unei organizatii medicale care trateaza boli cu ajutorul fototerapiei. Ei au facut studii pe copii timp de un an, se refera si la impactul razelor si au constatat ca nu sunt deloc cancerigene. Cred ca voi continua tratamentul. Sper sa nu sa se supere nimeni ca am pus textul asta aici.
:smiley:
"Safety

#1 UVB phototherapy and skin cancer: a review of the literature. E. Lee, MD, J. Koo, MD, and T. Berger, MD. The International Journal of Dermatology Vol 44, 355-360. 2004

Study reviewed all prospective and retrospective studies from 1966 to 2002 that attempted to quantify or qualify and additional skin cancer risk from UVB phototherapy. 3400 participants were involved.

CONCLUSION: UVB phototherapy is a common treatment modality for psoriasis and other skin conditions. All studies showed no increased skin cancer risk with UVB phototherapy.

#2 No Evidence for Increased Skin Cancer Risk in Psoriasis patients Treated with Broadband or Narrowband UVB Phototherapy: A First Retrospective Study. M. Weischer, A. Blum, F. Eberhard, M. Rochen, and M. Berneburg. Acta Derm Venereol Vol 84; 370-374. 2004.

Followed 195 patients receiving broadband UVB or narrowband UVB over period from 1994 to 2000 to assess skin cancer risk.

CONCLUSION: Phototherapy of skin diseases such as psoriasis is an effective and safe treatment modality. No evidence for an increased skin cancer risk for patients treated with either broadband or narrowband UVB phototherapy was found.

#3 Treatment of Generalized Vitiligo in Children with Narrow-Band (TL-01) UVB Radiation Therapy. M. D. Njoo, MD, PhD and W. Westerhof, MD, PhD. Journal of American Academy of Dermatology. Vol 42, Number 2, Part 1. February 2000

Studied efficacy and safety of UVB (311 nm) therapy in children with generalized vitiligo. 51 Children were treated twice a week for one year. Psychosocial impact of disease and treatment were carefully evaluated before and after. 75% overall repigmentation in 53% of patients and a stabilization of the disease in 80%.

CONCLUSION: Narrow-band UVB therapy is effective and safe in childhood vitiligo; it may also significantly improve the quality of life. "

Interesant…Chiar nu stiu unde au citit altii ca ar fi cancerigene. O expunere normala de 3 ori pe saptamana nu dauneaza deloc. Spre deosebire de o expunere constanta la radiatiile solare care sunt de mai multe tipuri si combinate cu poluarea din aer ar trebui sa fim deja bolnavi rau :stuck_out_tongue:… Multumim pentru text si succes la repigmentare

elena te rog sa-mi spui si mie deunde pot cumpara lampa…ti-am lasat mesaj si pe e-mail…imi poti da nr tau de tell si te sun,sa vorbim…vreau cat mai urgent sa-mi cumpar acesta lampa…cat mai curand,vreau mai multe informatii…te rog mult pls PUPIK

In SUA au fost procese cu medicii pe tema cancerului provocat de radiatii, de aceea s-a facut asa de mult tapaj pe tema aceasta. Au fost cazuri, rare dar au fost, si bolnavii s-au judecat cu medicii, motiv pt. care medicii au pus raul in fata si avertizeaza tot timpul cu privire la riscul expunerii la radiatii pe o perioada mai mare de 6 luni. Pe toate site-urile pe care am intrat, si toti medicii cu care am vb., mi-au spus ca in nici un caz sa nu o folosesc mai mult de 6 luni. Ce nu am inteles eu, este durata pauzei: 3 luni sau 6 luni???

In privinta poluarii din marile orase, ea are un rol pozitiv dintr-un anume punct de vedere: particulele poluante reflecta inapoi o bun aparte din radiatiile solare, si astfel piele e mai putin ,lovita’’ decat in cazul unei expuneri intr-o zona cu aer curat. Adica, e nevoie de o mai mare protectie daca pleci la munte sau la mare, decat daca ramai in Buc.