Discriminarea persoanelor cu vitiligo

Din cele citite pe forum si pe vitiligo.ro constat ca majoritatea persoanelor care au aceasta afectiune se confrunta, de cele mai multe ori, cu discriminarea si excluderea. Pornind de la acest lucru, mi-am propus sa fac o scurta cercetare vis a vis de problema discriminarii persoanelor vitiligo si as vrea sa va intreb cateva lucruri.

 1. Majoritatea celor care-si impartasesc experientele, vorbesc despre marginalizarea din scoala si discriminarea venita din partea colegilor. In acest context, vreau sa va intreb:
 • Care a fost pozitia profesorilor vis a vis de problema dumneavoastra?
 • A existat macar o lectie in care dirigintele sa vorbeasca despre discriminare si atitudinea fata de persoanele diferite? Daca da, detaliati.
  2.V-ati simtit discriminati in relatiile cu autoritatile? Daca da, detaliati.
  3.In ce masura v-ati confruntat cu discriminarea la angajare si la locul de munca?
  4.V-ati adresat autoritatilor competente atunci cand ati fost discriminati? Daca da, in ce conditii si cum ati fost tratati?
  5.Cui v-ati adresa daca ati fi victima unui act de discriminare? (CNCD, Avocatul Poporului, ONG, Inspectia Muncii, Sindicate, Alta autoritate, Nu stiu) Motivati raspunsul.

Multumesc,

Victoria
Masteranda Stiinte Politice
SNSPA

Eu nu am fost discriminat in nici un fel si nici o forma, dar petele au aparut cand trecusem de varsta de 20 ani, eram deja angajat, si, mai ales, la mine petele nu se vad decat daca te uiti f atent.