Copii cu vitiligo

Sunt disperata… fiicei mele de 9 ani i-a parut o pata alba 2cm diametru pe un sold. Eu am de pe la 6 ani psoriasis si il tratez cu multa indiferenta, e o forma relativ usoara si simplu de tinut sub control, plus ca de atatia amar de ani m-am obisnuit cu el asa de bine incat cred ca mi-ar lipsi daca ar disparea brusc… Singurul lucru de care mi-a fost groaza a fost sa nu mosteneasca copiii mei boala. Insa se pare ca nu e asa simplu… daca in familie sunt boli autoimune pot aparea alte forme. La mine au fost cazuri de diabet, parkinson, etc eu am psoriazis iar ea cred ca in urma unei infectii la rinichi s-a ales cu pata asta care eu cred ca e vitiligo… si as da orice sa ma insel sau sa pot sa o mut la mine. Am fost la doctor sa se uite la o alunita de-a mea care ma mananca si la pata ei… alunita mea cica e total nepericuloasa dar la ea nu se stie ce e… sigur ca as prefera sa am eu melanom decat sa faca ea vitiligo, dar cine sunt eu sa aleg… Locuim in suedia si asta nu face deloc lucrurile mai usoare, la specialist o sa ajungem probabil peste cateva luni bune si din cate am citit tratamentul consta in corticosteroizi topici (Elocon de regula) plus UVB si/sau Protopic un medicament inspaimantator cu risc mare de inducere a cancerului. Am mai citit aici ca la unii copii repigmentarea se face spontan, altii s-au repigmentat de la soare fara niciun medicament. Am vazut ca voi considerati soarele nociv, pe aici se spune ca ajuta si multe persoane cu vitiligo chiar s-au mutat in Thailanda si alte tari de soare pline ca sa scape de problema… poate ca reactia difera la fiecare individ… pt psoriazisul meu dr. imi spune sa stau cat pot de mult la soare, intradevar in timpul concediului la mare pielea mea nu are nici un semn de boala dar dupa 2-3 zile fara soare problemele apar din nou, un rand de piele se duce si ghici cine umbla in pantaloni lungi in miezul verii… In fine, o sa revin, incerc sa ma adun un pic dar e cu siguranta cea mai grea incercare prin care am trecut in viata mea si nu stiu cum am sa o depasesc.

Diabetul, Parkinson si psoriazisul nu sunt boli din aceiasi categorie cu vitiligo …
Expunerea la soare face rau in vitiligo, mai bine va cumparati o lampa nUVB, cu frecventa de 310-311nanometri, si o folositi impreuna: tu pt psoriazis, fiica pt vitiligo.

Sunt de acord, expunerea la soare mai mult dauneaza.

Un Craciun fericit tuturor si noul an sa ne aduca pace si liniste in suflet!asta imi doresc eu cel mai mult si la fel va doresc si voua.