Cercetare vitiligo

Salut! Probabil unii dintre voi, daca nu chiar toti, ati primit un e-mail in legatura cu o cercetare pe tema vitiligo. O parte din cei care au primit e-mail-ul au si completat deja chestionarul si le multumesc mult.
In cazul in care nu l-a primit toata lumea, cam aceasta este ideea: sunt student

Succes cu lucrarea, eu deja l-am completat. E vorba de doua chestionare traditionale care se fac in bolile dermatologice - quality of life si inca unul care am uitat cum se cheama. Coping ?

In primul rand multumesc mult pt modificarea link-ului si pt completare.
Primul chestionar e compus de mine, al doilea e cum ati spus si al treilea se numeste COPE (de fapt B-Cope, varianta prescurtata a COPE-ului) si urmareste mecanismele de coping. Cel din urma nu se foloseste in bolile dermatogice, se poate folosi pentru oricine, insa l-am ales pentru a vedea daca coreleaza calitatea vietii in boli dermatologice cu mecanismele de coping utilizate. Vom vedea ce va iesi… :slight_smile:

L-am completat si eu Lavinia.
Sper sa-ti fie de folos!!

Multumesc mult! Imi este de foarte mare folos! Am ramas foarte placut surprinsa ca au raspuns atat de multi oameni (pana in momentul de fata au raspuns 104 :smiley:). S-auzim numai de bine!

AM ALES SA POSTEZ AICI PT CA ESTE VORBA TOT DESPRE NOUTATI IN CERCETAREA VITILIGO…:
Pielea creeata in laborator este astazi o realitate. Pentru pacientii cu arsuri extinse, ea reprezinta diferenta intre viata si moarte iar pentru afectiuni precum vitiligo si psoriazis, aceasta piele artificiala poate lamuri cercetatorii cu privire la comportarea celulelor afectate.
Intr-un laborator din Franta, un grup de cercetatori condus de Alain Taieb a descoperit ca melanocitele dintr-o cultura 3D, produc spontan pigment, reflectand fototipul donatorului. Pornind de la aceasta constatare, grupul L’Oreal a dezvoltat un model prin care sa poata investiga raspunsul pigmentar la diferiti agenti. Fibroblastii s-au dovedit a avea un rol important in determinarea aparitiei pigmentarii spontane la celulele din cultura.

“Fibroblastul este un tip de celula care sintetizeaza si mentine structura tesuturilor”’

Experimente recente pe soareci imunotoleranti carora le-au fost grefata piele umana au confirmat ca fibroblastii au si functia de a reduce pigmentarea melanocitelor in interiorul organismului viu. Rolul fibroblastilor in reducerea pigmentarii nu a fost clar inainte de dezvoltarea modelelor 3D

Câțiva cercetători de la Banaras Hindu University (BHU), India, afirma ca năutul ar putea sta la baza unui tratament așteptat de milioane de bolnavi de vitiligo din întreaga lume. Studiul departamentelor de chimie și dermatologie a relevat ca aplicarea unui unguent cu năut poate trata eficient vitiligo, ajutând repigmentarea și controlând eficient extinderea bolii.

Yamini Tripathi, profesorul care conduce echipa de cercetători, afirma ca a testat produsul pe 50 de pacienți cu rezultate îmbucurătoare. Cercetătorii cauta în acest moment sprijinul consiliului pentru cercetare în medicina pentru demararea unui proiect de amploare în domeniul tratamentelor pentru vitiligo.

Conform cercetătorilor, pacienții care au aplicat unguentul pe baza de năut pe zonele afectate de vitiligo au reușit sa recapete pigment în 20-90 zile.

Se pare ca eficienta unguentului celor de la BHU deriva din aminoacizii continuti in naut. “Aceștia promovează sinteza melaninei și regenerarea pigmentului”, afirma profesorul Tripathi.

Medicul S.N. Ojha, un alt membru al echipei de cercetători se arata entuziasmat de posibilitatea dezvoltării unei terapii ieftine și eficiente pentru vitiligo.

Draga Lavinia.Daca mai continui cercetarea cu tema vitiligo sunt mai mult decat bucuros sa raspund intrebarilor din testele tale.Stiu ca tu ai postat pe acest forum in martie anul trecut,dar hei niciodata nu e prea tarziu nu-i asa?Oricum,daca mai ai nevoie de inca un subiect pentru studiul tau si nu e prea tarziu trimite-mi te rog chestionarele la adresa mea de email-aristarc091@talktalk.net.Succes in continuare

Scuza-ma,se pare ca postarile tale sunt din mai 2008 si nu martie cum gresit am scris eu. :smiley: