Da… poate ca asa e evolutia bolii … unele pete se repigmenteaza de la sine… cu toate ca nu prea pot sa inteleg asta …
@Cristina de ce vrei sa le tratezi pe cele de pe laba piciorului … cred ca as avea doar acolo chiar nu mi`ar pasa pentru ca chiar nu atrag atentia… cel mai urate sunt cele de pe fata,gat si maini…daca nu ai in zonele astea nu merita sa te stresezi pentru celelate zone pentru dupa cate stim stresul duce la aparatia acestei boli si risti sa se inmulteasca ( )
Da. Claudiu, asa e evolutia bolii la unii: se repigmenteaza unele pete, dar apar altele noi. Nimieni nu stie de ce, nici savantii.
Da Teo, ii multumesc Celui de Sus pentru ca azi nu am…sau nu mai am pete pe fata, pentru ca ele au fost pe frunte si gat si de altfel pe tot corpul .Au disparut in urma unui tratament urmat acum 25 ani-doar cele de pe fata si gat- prescris de doctorul Vulcan de la Spitalul Berceni, nu stiu daca va este cunoscut numele pentru ca era destul de in varsta de pe atunci.Tratamentul a constat in meladine si o solutie preparata in farmacia spitalului-nu cunosc ingredientele pentru ca reteta nu o mai gasesc din pacate. Stiu ca parintii mei ma ungeau cu ele si ma tineau la soare. Nu spun ca nu mi-au mai aparut alte pete pe fata datorita tratamentului respectiv. Poate a fost noroc sau poate faptul ca boala a debutat in forta pe tot corpul a facut sa stagneze evolutia o perioada mai lunga apoi. Mentionez ca de la declansare, care a fost violenta, nu mi-au mai aparut pete noi, adica de 25 ani. Tratamentul nu l-am urmat foarte mult timp, la recomandarea medicilor, care spuneau ca este destul de toxic pentru organism, ca am o varsta prea frageda, sa las timpul sa lucreze ca la pubertate se produc modificari in organism. Asa ca de atunci, nu am mai urmat alt tratament. M-am resemnat cu o boala care nu avea leac. Si doctorii au avut partial dreptate. Unele pete de pe corp s-au repigmentat in timp, dar altele au ramas ca la inceput. Pe maini, picioare, spate nu se mai cunoaste atat de rau. Adica de vreo 15 ani nu m-a mai intrebat nimeni ce am pe maini, desi in scoala imi amintesc ca un coleg ma intrebase daca m-am fript. Poate si din cauza ca este ceva generalizat, nu doar o pata mare sau mai multe care sa iasa in evidenta.
De un an , vreau sa fac ceva si pentru zonele unde inca se vede destul de rau- si crede-ma Claudiu ca este destul de stresant sa ai alta culoare de la glezna in jos. Am urmat tratamentul cu vitix si lampa pentru ca nu vreau sa fac ceva radical care sa zgandare din nou boala care a stat cuminte pana acum.Si sper ca Dumnezeu sa ma iubeasca in continuare.
Ai avut mare noroc ca nu ti-au aparut pete noi in acesti 25 ani. Sfatul meu e sa stai cuminte si sa nu zgandari boala cu Vitix tablete, coenzima Q10 sau imunostimulatori. Si medicamentele (gen Coldrex) contra gripei tr privite cu retinere, pt ca sunt si imunostimulatoare in acelasi timp. Uleiul de catina e total interzis, pt ca e imunostiumulator.
Dar poti ataca petele cu creme (vitix gel, novitil, melagenina) sau lampa nUVB.