antidotul pt incaruntire = tratament pt vitiligo?

a aflat cineva de acest tratament impotriva incaruntirii care repigmenteaza petele de vitiligo?
oradetimis.oradestiri.ro/s-a-des … 013/05/07/

Salutari, Teo si moonwalk,
Si eu am citit/vazut un articol in legatura cea ce a informat daiana de pe 8 mai, si anume (antidotul pt incaruntire = tratament pt vitiligo?). Inasa eu am citit/vazut aricolul in engleza, care este de spre o cercetarea noua de catre un grup international de cercetatori vizavi de incaruntire si vitiligo, oare se considara ca o vestea buna, astep comentarileparerile/parerile voastre :astonished: :slight_smile:

dailymail.co.uk/news/article … -dyes.html

Iata anca un alt articol de la University of Greifswald. 2411 de persone care aveau vitligo au primit un tratament anume, PC-KUS combinant cu ultraviolet / sunlight exposure. Si ca au primit rezultate bune :astonished: .

Scientists found that the vitiligo-whitened skin and unpigmented eyelashes of test subjects became repigmented after application of PC-KUS combined with ultraviolet / sunlight exposure. The test was conducted with 2,411 vitiligo patients from various countries.

When applied topically, PC-KUS converts the H202 to innocuous water and oxygen, thereby preventing the H202 from building up in the follicle. The scientists found that the compound works to replace extant grey hair with natural colored hair as well as to prevent any hair from greying in the first place.

Mai multe amanunte, futureleap.com/project/gray-hair-cure/

Incaruntirrea este produsa de bulele de aer, care intra in foliculii de par si inlocuiesc pigmentul natural. Acest medicament impiedica bulele de aer sa mai intre in foliculi…
dar la vitiligo e altceva…sistemul imunitar distruge melanocitele…

Da, mi l-am comandat, l-am primit, urmează să-l prepar şi să-l amestec într-o cremă să-l pot folosi. O să fac şi poze.
În principiu nu mă stresez să-l combin cu nb-UVB în prima fază, mă mulţumesc cu expuneri ocazionale la soare când mai ies pe-afară, cel puţin pe mâini şi faţă. Mai văd după dacă chiar nu se mişcă nimic. Cu ce vreau sigur să-l combin e acidul folic (vitamina B9), că principiul de funcţionare e ca prin neutralizarea peroxidului de hidrogen din piele să permită re-proliferarea melanocitelor, or B9 ajută tocmai la proliferare celulară (vindecări, sarcină etc.).

ai inceput sa il folosesti? Cum este?

Prima doză am amestecat-o cu o prostie de cremă recomandată de nişte farmaciste care habar n-au ce vorbesc, bazată pe un gel de petrol similar cu vaselina, care, deci, e foarte gras şi nu se absoarbe în piele. Or n-am de gând să stau unsuros pe mâini toată ziua după care să scurg în chiuvetă la următoarea spălare pe mâini marea parte din cremă rămasă la suprafaţă cu ingredientul activ cu tot. Deci prima doză (care trebuia să mă ţină 3-4 luni) e cam bună de aruncat.

Mi-am luat alte ingrediente şi o să-mi fac o cremă pe bază de lanolină şi apă, care ar trebui să se absoarbă OK în piele. (PC-KUS mai am, că mi-am luat din start 3 doze.) Dacă iese o cremă bună o să-mi fac pozele de start şi mai văd apoi ce se mişcă în timp.

Te rugam sa ne tii la curent.
Pentru parul alb din cap nu ai incercat?

:laughing: Mai am nişte zeci de ani până la încărunţire, eu m-am interesat de PC-KUS exclusiv pentru vitiligo.

Cele 4 doze de PC-KUS, primele două amestecate în creme (uitasem că aveam o a patra primită bonus pentru 3 cumpărate):
[attachment=0]PC-KUS.jpg[/attachment]
#1 - crema unsuroasă ca o vaselină. Miroase bine dar nu se absoarbe în piele. Nu vreau s-o folosesc dar nici nu m-am îndurat s-o arunc încă.
#2 - crema din 80g lanolină anhidră + 160g apă + 20g PC-KUS preparat. Fiind pe bază de seu de oaie, are un miros aiurea, dar e mai diluat odată adăugată apa şi dacă o aplici în strat subţire nu prea miroase. Cam în jumătate de oră se absoarbe complet şi nu mai miroase deloc.
#3-4 - seturile de două ingrediente care se amestecă succesiv în 9-10 ml de apă pentru un total de cam 20g pseudocatalază (PC-KUS probabil vine de la PseudoCatalază - Karin Ursula Schallreuter, după numele inventatoarei).

Poză de referinţă cu o zonă depigmentată aş vrea să fac într-o dimineaţă pe lumină naturală uşor albăstruie, că parcă atunci se vede cel mai bine diferenţa faţă de pielea pigmentată.

OK, să-nceapă experimentul. :stuck_out_tongue:

[attachment=0]20150804.jpg[/attachment]