am vitiligo?

Salutari,

Acum 2 saptamani am observat ca mi-a aparut o pata mica chiar la incheietura de sus a piciorului drept cam cat o moneda mica. Pata este ca o zona depigmentata iar cateva fire de par sunt albe. Nu am bagat in seama insa ieri m-am uitat din nou si am vazut ca au mai aparut inca 2 pete in prelungirea lor. Nu am pe nimeni apropiat care sa fi avut vitiligo, nu am avut niciun soc psihic si ma simt foarte bine. Insa cautand imagini pe internet observ ca depigmentarea seamana foarte bine cu vitiligo.
Ce ma sfatuiti? Imi puteti recomanda, in Bucuresti, un dermatolog f bun? Cred ca cel mai bine ar fi sa merg cat mai repede …

Felicitari. Din descrierea ta probabil ca ai vitiligo. Cel mai in masura sa iti recomande un tratament corespunzator este medicul dermatolog. Nu intra in panica, vitiligo diagnosticat din timp si in faze incipiente poate fi tratat cu succes.

Din pacate multi medici sunt prost documentati si cel mai bun tratament va trebui sa-l concepi chiar tu. Forumul poate constitui un bun punct de plecare pentru alegerea unei terapii asa ca vezi ce tratamente au functionat pentru altii, incearca-le si tu. Daca, nu merg, cauta altele mai bune. Succes

daca si si fire de par alb, sunt sanse f. mari sa fie Vitiligo. Sper sa ai norocul sa fie localizat, si sa faci numai la genunchi.

In privinta tratamntului, poti sa mergi la un dermatolog bun, insa majoritatea iti vor da Vitix gel+vitix pastile pt. ca astea se gasesc la noi. Nu uita de dieta. Amanunte mai multe gasesti in rubricile forumului.
Nu e neaparat nevoie sa ai pe cineva in familie cu Vitiligo ca sa faci si tu boala, cam 75% din bolnavi nu au membrii ai familiei afectati.