Am vitiligo?

mda, daca dr Nedelcu ti-a spus ca e vitiligo, eu as merge pe mana lui. E un monument de experienta, chiar daca nu presctrie el mereu cele mai bune tratamente.
Pt diagnosticare tr sa mergi la un cabinet care are lampa Wood. Aceasta e o lampa ca o veioza, si sub lumina ei petele de vitiligo se vad ff bine. Lampa nu vindeca, dar certifica diagnosticul de vitiligo. Vezi ca, daca esti din Buc, au o lampa la Spitalul Colentina, iti tr trimitere de la medicul de familie, te prezinti dim la sectia Dermatologie a spit, platesti cam 10 RON, si rez te examineaza pe loc.
Eu te sfatuiesc in primul rand sa iti dai cu crema de protectie cand iesi din casa, pe petele albe. Deasemenea, sa eviti expunerea deliberata la soare, pt ca iti poate exploda boala. Eu am avut vreo 14 ani vitiligo localizat, pana cand am fost la mare si mi s-a declansat boala. Soarele este cel mai important factor declansator si agravant. Daca tr sa mergi pe strada, sau la munte, e bine sa iti dai si pe fata cu crema de protectie, nu numai pe zonele afectate.
Despre solar, e bine sa mergi f rar, asa cum a spus si Nedelcu. El emite si radiatii daunatoare, care iti pot mari petele.

Ce tratament ti-a prescris dr Nedelcu? Tot Vitix?

La mine tocmai asta e “problema”:am facut testul cu lampa Wood de 3 ori ,iar petele nu se vad. Prima oara am fost la Colentina,unde aveam trimitere pt ex micologic si o data cu ex micologic am facut si testul cu lampa wood. mi s-a parut ca biologul care m-a examinat era oarecum superficial,grabit as spune si chiar daca mi-a zis ca petele nu se vad la lampa(nu sunt florescente) ,am zis sa mai fac o data testul. Am mers la clinica Bioderm unde dermatologul de acolo m-a trimis sa fac ex miclogic si ex cu lampa wood .(laboratorul era in incinta clinicii) dar ,din pacate pt mine am dat peste acelasi biolog care ma examinase la Colentina. Rezultatul a fost acelasi:petele nu se vad la lampa wood,deci este pitiriazis acromiat. M-am gandit ca acel biolog poate “nu vede bine” si cand am fost la Dna Leventer la consult in leg cu aceste pete,am facut din nou ex cu lampa wood si mi-a spus ca nu e vitiligo. Este posibil ca petele sa nu fie vizibile la lampa wood,in cazul in care e vitiligo???

Da, din pacate e posibil. Asa aveam si eu, dupa un an de vitiligo: petele vechi nu se vedeau la lampa Wood, dar se vedeau cu ochiul liber.
Imi e greu sa cred ca Nedelcu nu e in stare sa deosebeasca vitiligo de pitiriazis alb. Am vazut cazuri in care el a spus ca unele pete albe sunt atrofieri ale unor nervi si nu vitiligo, si a avut dreptate.
Deci abia in momentul in care te-ai bronzat pe pata complet, poti sa spui ca nu a fost vitiligo.
Pana atunci nu ai decat sa iti dai cu Vitix gel (care e bun in orice hipopigmentare), si sa nu iei nici un fel de pastile ca sa nu zgandaresti boala.
e bine sa iti faci poze ale petelor, si peste 3 luni sa compari cu pozele de acum. Daca petele s-au marit, si au aparut altele nou, e vitiligo.

Multumesc pentru raspuns,Teo. Asa am de gand sa fac,voi folosi doar Vitix crema si nu voi lua pastile deocamdata.

Vitix gel pe partile afectate, si putin in jurul lor ca sa eviti marirea petelor.
In afara de asta, crema de protectie e obligatorie ori de cate ori iesi in soare pe temperatura mai mare de 20C. Cu crema iti dai pe pete (daca nu sunt acoperite de haine, of course), si sfatul meu e sa iti dai si pe fata si maini, daca e f soare afara.
Bafta!

salut!am avut un accident de masina la 15 ani adika acum 5 ani si din cauza socului am facut vitiligo :frowning: mi-a aparut prima oara in zona genitala si dupa aceea pe pe la ochi si pe maini, si intr-o zi am stat intr-o statie de tranvai si un om mai in varsta tot se uita la mn!si pana la urma s-a bagat cu mine in seama si ma intrebat decat timp am vitiligo si i-am zis k de vreo 4 ani si mi-a zis k si el a avut!!!am ramas mirat si l-am intrebat cum de numai are si mi-a zis k s-a dat cu usturoi in zonele unde avea vitiligo!(dar cand apasa cu degetul mai tare in zona unde avea vitiligo se vedea) mi-a zis sa iau o bugatica de usturoi si sa frec in zona unde ii vitiligo dar,mare atentie in zona ochilor si dupa acea sa la vreo 30 de min dupa aceea sa ma spal!si asa am si facut si incetu cu incetu sa pigmentat pilea inapoi!!!si app mi-a zis k a fost doctor ginecolog

Deci sa inteleg ca te-ai repigmentat? adica ai folosit usturoi si a mers? Cum adica sa te dai cu usturoi? Cu un cael de usturoi? Cu mujdei? Explica exact cam ce metoda ai folosit. Mersi