Am fost azi la endocrinolog si se pare ca am insuficienta tiroidiana,mi-a luat sange si abia peste o saptamana voi afla rezultatul.Medicul m-a incurajat si mi-a spus ca am toate sansele sa se stopeze vitiligo,cu conditia sa tratez si tiroida.Totusi tratamentul pt. V e foarte costisitor si nu stiu cat timp voi face fata in cazul in care petele se vor extinde.Foloseste cineva si lampa nUVB?
Da, Patricia, cam asa e: daca vitiligo a fost produs de insuficienta tiroidiana, ai toate sansele sa ti se stopeze, in sensul ca nu iti vor mai apare pete noi. Pe cele vechi le poti repigmenta cu Vitix.
Numai ca e prematur sa vb. acum despre asa ceva. Sfatul meu e sa citesti ce am postat eu la rubrica ,afectiuni colaterale-ce dereglari mai aveti’’, afli multe lucruri despre le. intre tiroida si v. Si eu am auzit de o persoana care si-a tratat insuficienta tiroidiana si boala nu i-a mai evoluat, chiar i s-au repigmentat unele pete.
Si eu am fost banuit de o insuficienta tiroidiana, dar a fost alarma falsa. Analizele au iesit bine, le-am facut si la Romar si la IDS, au iesit la fel aproape. Deci nu am nimic la tiroida! Fii atenta si tu, e bine sa mai mergi si la al doilea medic, sa faci neaparat si ecografie tiroidiana.