Alopecie areata

eu am din pacate vitiligo si alopecia areata. pentru alopecia areata am incercat cam tot ce se putea, chiar si tratamente care mi-au facut mai mult rau decat bine. acum nu mai am nici macar un sigur fir de par, nici gene nici sprancene, NIMIC. la 17 ani m-au aparut primele pete de vitiligo pe maini si fata, intre timp mi-au aparut si pe picioare si in zona genitala. am facut si pentru vitiligo multe tratamente, fara nici un rezultat. cred ca o sa -mi cumpar totusi si eu lampa ubv :slight_smile:.

neaparat sa iti achizitionezi o lampa nUVB, dar, daci ai pete intinse, iti trebuie una mare, tip panou. Cele pe care le folosim noi sunt prea mici, si vei petrece ore bune ca sa acoperi toata suprafata.

Estisugur ca alopecie areata ai avut?? chiar asa de rau, sa iti cada tot parul?

o sa-mi fie buna dermalight 80, petele pe care le am is micute. alopecia areata am si… ceva mai mult ghinion decat altii se pare. nu ma deranjeaza ca mi-am pierdut tot parul de pe corp si scalp ma deranjeaza totusi ca mi-am pierdut genele si sprancenele, nu e ciudat sa fi chel dar e ciudat sa n-ai gene si sprancene.

da, neplacuta situatie. Cu lampa nUVB, daca spui ca ai pete micute, e posibil sa te pigmentezi chiar 100%. Poti sa iti iei si un gel Vitix sau Vitiless, sa il folosesti combinat cu lampa nUVB.
Imi pare rau ca esti tanar si ai ajuns asa de repede sa iti cada tot parul, cam ce tratamente ai facut?

pt par tratamentele pe care le-am facut si au avut rezultate au fost: prednison si superprednol, infiltratii cu diprophos, dermovate crema, alopexy si hairgrow cu 2% sau 5% minoxidil. in cazul meu boala a fost mult prea puternica si tratamentele (daca pot fi numite asa) lipsite total de eficienta. mai folosesc un singur ā€˜ā€˜tratament’’ acum… CREIONUL, cu care-mi desenez sprancene.
de la lampa nu am prea multe asteptari dar o s-o cumpar totusi.

am avut si eu o mica pata de alopecie areata, in barba, dar a trecut cam in 1 an cu sedinte de zapada carbonica. Intai am folosit alopexy, dar efectul a fos mic. Dar cu zapada carbonica a trecut. Intai au aparut fire albe, apoi ele s-au transformat in fire negre (adica culoarea naturala a parului meu).
dar eu am acut o pata cu diametrul de 0.5 cm, la tine e imposibil sa folosesti zapada carbonica peste tot.
Dar ma rog, poate te mai interesezi.

am facut tratament cu zapada carbonica cand eram mai mic si inca mai aveam par pe cap dar a fost degeaba.