pastile nu iau, deocamdata medicul mi-a prescris doar gel vitix si mi-a mai vorbit de inca un gel, protopic se numeste, sau ceva de genu’ insa de tablete nu mi-a zis nimic.Vinerea viitoare merg la control si mi-a spus ca vom stabili mai multe atunci, totusi nu pot sa nu ma ingrijorez,iar de cateva zile am citit destul de multe despre vitiligo, poate de aceea sunt agitata ,ma tot gandesc ca ar putea fi alopecie areata insa el nici nu a pomenit de ea cand m-a consultat.In orice caz…deocamdata just vitix gel, imi spunea ca pe viitor s-ar putea sa alternez cele 2 creme (vitix si protopic)…ce imi va spune la urmatoare intalnire am sa te anunt.
hmm…eu nu am folosit protopic,oricum fii increzatoare ,nu te stresa .eu cand am fost la dermatolog si a zis ca nu am ce sa fac m-am stresat foarteee rau,apoi m-am gandit sa ma uit pe net si ma uitam la imagini si alea ma deprimau si atunci mi-au mai aparut pete
am sa incerc sa nu ma mai stresez , anyway multumesc mult ca mi-ai raspuns… e bine sa stii ca ai cu cine vorbi despre acest lucru, persoane care sunt direct implicate si nu doar spectatori.
so thank’s a lot!
Cu placere eu acum folosesc melaoline pastile,lampa si ma dau cu vitix gel .u esti din Bucuresti? Ca am citit de anumiti dermatologi buni acolo
sper sa dea rezultate bune tratamentul pe care il urmezi!! Nu, nu sunt din Buc, sunt din Oradea…in orice caz,daca tratamentul nu da rezultate m-am gandit ca poate ar fi mai bine sa incerc in Ungaria, la Debrecen, e si mai aproape de casa…In ceea ce priveste dermatologii de aici din Or, nu stiu ce sa zic, deocamdata cel la care s-a intamplat sa ajung pare destul de ok, oricum m-am gandit sa mai cer parerea cuiva,desi as ramane la primul… nu prea stiu cum sa procedez
mersi,si al tau tratament sper sa dea rezultate!
Roxy, parul alb nu inseamna neaparat ca e vitiligo. DACA SUB PARUL ALB DIN SCALP NU E O PATA ALBA, INSEAMNA CA NU E VITILIGO. In aceasta boala, intai albeste o zona (hai sa zicem de marimea unei monede de 10 bani), apoi albeste si parul care creste in zona aceea. Deci pune pe cineva sa se uite in scalp, sau uita-te tu cu o oglinda.
Eu am o pata de alopecie areata in barba, si intai mi-au albit niste fire, apoi mi-au si cazut alte fire. Am crezut ca e vitiligo, dar nu e pt ca tenul e bronzat sub firele albe.
dermatologul mi-a spus ca e vitiligo, nici eu nu am crezut la inceput, de aceea am mai cerut parerea altui dermatolog care mi-a pus acelasi diagnostic. Am crezut si eu ca e alopecie areata, insa niciunul dintre dermatologii la care am fost nu au adus in discutie posibilitatea de a fi alopecie areata. Probabil si pentru ca am si pe obraz o pata.
Daca ei ti-au spus ca e Vitiligo, inseamna ca asa o fi.
Pe fata e mai usor sa rezolvi petele, dar pe maini mai greu.
Te sfatuiesc sa incepi urmatorul tratament:
-unguent Novitil (se comanda pe Internet de pe site-ul firmei Dermabest);
-lampa nUVB (de 3 ori pe sapt )-timp de 3-6 luni
-1 pastila Vitix zi (daca o suporti)
-coenzina Q10 (2 pastile/zi).
deocamdata urmez un tratament prescris de dermatologul la care merg, ma fac cu vitix gel dimineata si seara cu dermovate solutie. am sa tin cont si de recomandarea ta, multumesc mult!
Fara lampa nUVB te chinui degeaba cu Vitix si dermovate, rezuotatele vor fi prea slabe si descurajante, si asa multi se lasa de tratament.
Lampa nUVB e de baza, restul sunt adjuvante. Pt tine e primordial sa iti achizintionezi lampa.
bine, am sa ma informez mai mult si am sa incerc sa fac rost de ea…dar da rezultate chiar daca petele sunt pe scalp? din cauza parului e putin mai dificil de aplicat si crema, mi-e teama ca nu acopera toata suprafata petei.
Da, lampa se foloseste si pt scalp.
Apropos de alopecia areata, am inceput tratamentul cu zapada carbonica pt mica pata din barba. In plus folosesc si Alopexy, de 3 ori/zi. Rez au aparut, zona s-a acoperit cu fire albe, si unele s-au transformat deja in negre. Se fac 5 sedinte de zapada carbonica, una pe saptamana, la aceiasi ora. D-ra m-a asigurat ca se rezolva.
Asa ca Moonwalk, daca ai goluri in barba, go ahead cu zapada carbonica.
vad ca mai toti de aici au reusit sa scape … ma bucur ptr. voi . eu am de 3-4 luni 3 goluri de par destul de mari in barba si 3 in cap … am incercat Hair Grow … Eurovita par si unghi . usturoi , o creama din spania Decloban pomada sampon de la farmacie Gerovital Plant cu keratina , lutiunde regeneranta cu petroleum in care am bagat si niste usturoi … am inceput deabea acuma sa vad fire ffff mici albe imi poate spune cineva ce sa mai fac ??? Nu mai suport !
Alopecia areata se trateaza in primul rand cu zapada carbonica (tratament de baza) si cu hair grow+alte solutii emulsive (tratament adjuvant).
Tu pana acum ai folosit doar tratamentul adjuvant, deci era de asteptat sa ai rezultate mici.
Deci mergi la o clinica de dermatologie sa faci si sedinte de zapada carbonica pe zonele goale.
PS: faptul ca au aparut fire albe e de bine, acestea se vor transforma in timp in fire negre.
Si sa inteleg ca zapada carbonica nu prezinta efecte secundare? Ma gandesc sa nu imi apara pete sau ceva
ba da, daca faci prea multe sedinte iti pot aparea pete de vitiligo acolo unde se pune zapada carbinica. Mie m-a aparut o pata, dar au trecut repede cu lampa nUVB.
Totul e sa nu faci prea multe sedinte, mie mi-a aparut pata d evitiligo pe la a 8-a sedinta, asa ca poti face cam 5 sedinte /pata.
hmmz…prefer sa las asa pentru ca oricum zona o barbieresc mereu si nu se vede. Si am si avut o pata prin zona si abia acum o luna am repigmentat-o cu lampa.
daca pigmentul se mentine si peste cateva luni, eu zic ca poti incerca cateva sedite de zapada carbonica. Daca iti va cresta parul din nou, si sansele ca vitiligo sa recidiveze pe acea pata acoperita cu par sunt mult mai mici, decat daca o lasi asa.