Sfat

Salutare tuturor :smiley: .Sunt nou pe forum,mai putin nou in boala asta neplacuta.Primele pete mi-au aparut in urma cu aproximativ 3 ani,poate ceva mai mult,dar primul dermatolog care l-am vizitat nu mi-a zis ca ar fi ceva serios,mi-a dat niste vitamine si mi-a spus sa ma feresc de soare.Dar in vara acestui an,mi-am mai aparut cateva pete,si am hotarat sa fac o noua consulatie ,bineinteles la un alt doctor.Aceasta mi-a confirmat de ceea ce ma temeam,si am fost foarte suparat o perioada.Dar mi-am revenit si mi-am propus sa incep tratamentul dat de dansa,si sa sper ca totul va fi bine.Am fost si la Cluj,acolo dand peste o doamna dermatolog foarte amabila,care mi-a spus sa nu ma ingrijorez,sa ma protejez de soare,si eventual sa incep tratamentul cu nbUVB la Clinica de Dermatologie din Cluj.Am continuat cu Vitix,tratamentul ce mi-la dat la SM,dar acum,dupa aproape 5 luni mi-am dat seama ca nu prea are efecte.Am si Novitil,gelul de la Dermabest,dar primindu-l abia in octombrie,nu prea i-am putut testa eficienta.Si pentru ca sunt hotarat sa merg pana in panzele albe,nu ma voi opri aici.M-am gandit ca tratamentul cu ultraviolete de la Cluj ma va ajuta mai mult,acest tratament constand in 3 sedinte pe saptamana,timp de o luna,si dupa aceasta,o data pe sapt ,dar nu stiu pentru cat timp.Acum i rog pe cei care au urmat terapia asta sa ma ajute cu un sfat,are rezultate?Stie cineva aproximativ cat costa?,desi nu banii reprezinta problema.Vreau doar sa vad ca obtin rezultate :slight_smile: In curand ma voi duce la un doctor naturist,sa vad de ce parere este.Pete am pe fata relativ multe :frowning: si mi-au aparut pe la sfarsitul verii ,dar nu se vad decat la o examinare foarte atenta,am si pe maini sub unghii si inca cateva mici ,pe picoare cateva ,pe piept si spate ,la fel nu prea mari,si cel mai rau zona genitala,unde sa repigmentat in proportie de 35-40% inainte sa incep orice tratament.Va rog,indrumati-ma ,cu ce tratament sa continuu?Sa-l incep pe cel din Cluj?VA multumesc anticipat :slight_smile:

Tu ai vitiligo diseminat, speram sa nu evolueze spre generalizat. Ai leziuni prea multe, Vitix-ul nu te va ajuta spectaculos. In prezent terapia nUVB e cel mai bun tratament, mai putin pe zona mainilor (unde la uniii are rezultate, la altii nu are rezultate). Trebuie neaparat sa incepi tratamentul nUVB (atentie. a nu se confunda cu pUVA). O sedinta nu ar trebui sa coste mai mult de 150 000 lei, dar mai e si drumul, si statul la coada…
Parerea mea e ca poti sa iti achizitionezi o lampa nUVB de pe net, pe care sa o folosesti acasa. Nu are sens sa faci de 3 ori/saptamana drumul pana la Cluj.

Da,am destul de multe dar nu foarte mari,majoritatea sunt mici.Problema e ca,am si pe pielea capului,si mi-au aparut si fire albe…:frowning:aici ma poate ajuta lampa?Cat de sigura este?Si care este eficienta ei?A…de unde pot sa o procur ?Ma scuzati ca pun atatea intrebari :smiley:.Daca ar fi mai bine sa fac la Cluj as face-o…as sta o luna acolo,nu asta ar fi problema.

Stai degeaba o luna la Cluj. Atat terapia pUVA cat si cea nUVB dureaza 6 luni. E prea costisitor sa te muti 6 luni la Cluj. Asa ca mai bine iti procuri lampa nUVB si o folosesti acasa, de 3 ori/saptamana.

Da, se poate folosi si la pielea capului.

O poti comanda luand legatura cu Hristea Elena pe acest site, cauta-i adresa de mail pe site si iti spune ea de unde sa procuri lampa.
Mie mi-a adus-o cineva din strainatate.

M-am hotarat sa o iau.Dar acum vin cu un set de intrebari.
Exista pericolul de a afecta zonele sanatoase?
Petele se pot extinde in timpul tratamentului?(defapt mie nu mi-sau extins dar au aparut altele).
Ce efecte adverse are folosirea lampii?
In ce proportie se poate repigmenta pielea?si prin folosirea ei as putea scapa si de firele albe?
Nu o gasesc nici o Elena Hristea,doar o Elena din Suceava.Ea e?si acea Elena nu are adresa de e-mail,si nici mesaj privat nu pot sa i dau.Ajuta-ma te rog:(
Ma scuzi ca pun atatea intrebari,dar trebuie sa stiu ce fac :laughing: