Salutare,
Vreau sa imi cumpar o lampa nUVB si i am contactat pe cei de la Elmed.Pretul este de 420Eā¦nu este cam mult?
Nu stiu ce pret ar trebuii sa aibe.Voi tot atat ati dat pe ea?
Salutare,
Vreau sa imi cumpar o lampa nUVB si i am contactat pe cei de la Elmed.Pretul este de 420Eā¦nu este cam mult?
Nu stiu ce pret ar trebuii sa aibe.Voi tot atat ati dat pe ea?
Sotul meu a facut sedinte cu lampa UVB la Spitalul Elias timp de 1 luna, 3 sedinte/saptamana.
A reusit sa repigmeneteze o pata de pe obraz, dar era foarte noua acaesta pata, i-a aparut dupa ce a inceput sedintele cu lampa.
Petele de la coltul gurii si din zona genitala sunt rosii mereu, deci probabil ar putea obtine pigment si in aceste zone.
Problema e ca pata de pe obraz s-a repigmentat ciudat, are o culoare mai inchisa decat restul pielii si medicul i-a spus sa nu mai faca sedinte cu lampa UVB, ci sa continue cu sedinte cu laserul Excimer de la Biomedica pentru ca acest laser lucreaza doar pe pete nu si pe restul pielii.
Nu stim ce sa facem, aveam mare inccredere in lampa UVB, eram hotarati sa construim lampa sa-si faca sedintele acasa si sa o aibe la indemana in cazul in care apar pete noi. Sedintele cu laser sunt mai costisitoare, nu exista posibilitatea sa le faci acasa si sa poti tine sub control boala si nici nu cunosc rezultate pozitive cum cunosc despre lampa.
Voi ce parere aveti? Sa continuam cu lampa sau cu laser?
A facut cineva sedinte cu acest tip de laser, da rezultate?
I s-a mai intamplat cuiva sa ii apara pete noi in timpul sedintelor de repigmentare?
Am cumparat lampa in urma cu 4 ani, intre timp m-am decis sa fac un copil si am intrerupt folosirea ei, dupa care sarcina, copil mic, etc.
Lampa am folosit-o imediat dupa ce am cumparat-o, de cateva ori ( total maxim 1 ora de folosire ).
As vrea sa o refolosesc, ar trebui sa verific ceva sau sa schimb ceva la ea?
Mentionez ca am pastrat-o in cutie, la loc sigur, nu se pune problema de deteriorare.
Multumesc celor care ma pot indruma.
la lampa se schimba doar bulbii, la 300 ore functionare. La o ora de functionare, nu tr sa schimbi nimic. e ca si nouaā¦
Salutare tuturor,
Am descoperit ca am in posesie si eu un vitiligo anul trecut cu toate ca aveam o mica pata intre degetul mare si aratator de vreo 4 sau 5 ani.Anul trecut am facut o excursie cu familia si dupa citeva ore de condus ,expus la soare am observat pe un obraz ca aveam un triunghi mai deschis la culoare decit restul.Mi s-a confirmat de catre medic ca asta-i baiu,adica vitiligo,mi-a spus ca nu mor din cauza asta si mi-a recomandat vitix gel,tablete si nu mai stiu ce ,oricum nu am luat nimic din ele.A doua zi am fost la alt cabinet ,medicul asta mi-a dat alt tratament,revalid,omega 3 o crema,somn 7 ore cel putin,sa fiu atent la ce manincā¦ce mai ā¦regim de pensionar.M-am tinut de treaba asta vreo 2-3luni si lucrurile au fost ok in sensul ca pe obraz am observat parca o usoara imbunatatire(am facut si poze).A venit iarna ,nu se mai cunostea nimic,asa ca am uitat ca-s bolnav:))
Vara asta insa nu m-am protejat deloc si pata cu pricina iar si-a facut aparitia,precizez ca nu si-a pierdut pigmentul in totalitate insa este vizibila diferenta(ca si apreciere pot sa spun ca este cam 50% depigmentata).
Intre timp mi-am cumparat un soi de ulei de motor:)) vitiligo natural,adus de catre cineva din nu stiu ce tara,pe care il folosesc de vreo luna de zile timp in care mi-au aparut citeva puncte de pigment pe pata in cauza.
Cam asta ar fi pe scurt istoria mea de pina acum cu vitiligo,insa citind pe forum ,m-am hotarit sa achizitionez o lampa si am gasit una ,tot uvb311nm,insa pretul ei este suspect de mic,vreo 700 ron sau chiar mai putin(nu pun linkul,cred ca este interzis de regulament).Voiam sa va intreb ce parere aveti,din ce am vazut eu pe aici,preturile sint peste 1000ron?
In final vreau sa va multumesc pentru contributia pe forum,stiti bine cit de mult conteaza ajutorul atunci cind esti dezorientat,mai ales intr-o situatie de genul asta.
Astept un raspuns legat de lampa ,o cumpar pe aia,imi recomandati altcevaā¦
Cele bune
Mircea
am mai vazut lampi ieftine,pe ebayā¦pana la urma 700 RON mi s pare un pret mult mai corect decat 1200 RON cat au dat altiiā¦pana la urma lampa asta are doar 2 becuri tip neon, care se baga in prizaā¦nimic spectaculos
eu zic sa imi dai mie pe PM link-ul cu pricina, si iti pot expune o parere.
Legat de boala, iti enumar niste principii care sa iti fie litera de lege pe viitor:
1)boala evolueaza mai incet in primii ani, si atunci e cel mai usor de tinut sub control. Eu am stat vreo 2 ani cu mici pete la baza unghiilor si pe buricele degetelor, si nu stiam ce inseamna.
Asa ca mai bine iti dai cu Vitix gel pe pete, folosesti si lampa in parelel
2)Soarele este factorul care face cel mai rau in boalaā¦sa iti dai cu crema cu factor protectie 50, de dimineata si pana seara (adica intre orele 9 dim pana pe la 20 seara). Este musai sa ii dai pe toata fata, si pe palmeā¦daca vei constata ca apar pete si pe alte zone, iti dai si pe aceste zone.
Totusi, cele mai expuse si sensibile raman fata si palmele
3)stresul este alt factor agravant al boliiā¦incearca sa eviti socurile bruste. Eu m-am trezit cu boala dupa moartea tatalui meuā¦altii dupa accidente de masina, altii dupa ce i-a lovit trenul. Stiu ca ,shit happensāā, dar tu trebuie sa te diferentiezi de ceilalti prin felul in care reactionezi la aceste evenimente nedorite: nu te stresa, nu te lasa luat de val si pastreza-ti calmul
4)sa te feresti de agentii chimici pusi direct pe piele, pt ca lasa pete albe ireversibile: eu si cand spal vasele imi pun manusi. ]
5)cel mai bun tratament pt mine a fost: vitix gel (f bun in pete mici), lampa nUVB de 3 ori/saptamana si vitix tablete (2/zi).
Eu cu astea as merge, nu cu alte baliverne
am mai vazut lampi ieftine,pe ebayā¦pana la urma 700 RON mi s pare un pret mult mai corect decat 1200 RON cat au dat altiiā¦pana la urma lampa asta are doar 2 becuri tip neon, care se baga in prizaā¦nimic spectaculos
eu zic sa imi dai mie pe PM link-ul cu pricina, si iti pot expune o parere.
Legat de boala, iti enumar niste principii care sa iti fie litera de lege pe viitor:
1)boala evolueaza mai incet in primii ani, si atunci e cel mai usor de tinut sub control. Eu am stat vreo 2 ani cu mici pete la baza unghiilor si pe buricele degetelor, si nu stiam ce inseamna.
Asa ca mai bine iti dai cu Vitix gel pe pete, folosesti si lampa in parelel
2)Soarele este factorul care face cel mai rau in boalaā¦sa iti dai cu crema cu factor protectie 50, de dimineata si pana seara (adica intre orele 9 dim pana pe la 20 seara). Este musai sa ii dai pe toata fata, si pe palmeā¦daca vei constata ca apar pete si pe alte zone, iti dai si pe aceste zone.
Totusi, cele mai expuse si sensibile raman fata si palmele
3)stresul este alt factor agravant al boliiā¦incearca sa eviti socurile bruste. Eu m-am trezit cu boala dupa moartea tatalui meuā¦altii dupa accidente de masina, altii dupa ce i-a lovit trenul. Stiu ca ,shit happensāā, dar tu trebuie sa te diferentiezi de ceilalti prin felul in care reactionezi la aceste evenimente nedorite: nu te stresa, nu te lasa luat de val si pastreza-ti calmul
4)sa te feresti de agentii chimici pusi direct pe piele, pt ca lasa pete albe ireversibile: eu si cand spal vasele imi pun manusi. ]
5)cel mai bun tratament pt mine a fost: vitix gel (f bun in pete mici), lampa nUVB de 3 ori/saptamana si vitix tablete (2/zi).
Eu cu astea as merge, nu cu alte baliverne
Multumesc Teo,
Lampa trebuie sa o primesc astaziā¦sa vedem ce va iesi.Va tin la curent.
O zi faina
am vazut link-ulā¦lampa e bunaā¦are frecventa de 311 Nm, are 2 bulbi Philips. F bine ai facut ca ai comandat-oā¦
Sint la a-2-a sedinta in 3 zile fiecare de cite 40 secunde,efectul pe care l-am observat este inrosirerea usoara a petei de pe fata,imediat dupa prima folosire(ca si cum as fi avut putina insolatie pe portiunea respectiva).La miina (o pata mica intre degetul aratator si cel mare) nu am observat nimic,dar cred ca acolo trebuie sa maresc putin timpul,macar cu 20 secunde.Oricum va tin la curent ā¦continuu:))
Sa ne auzim de bine
Mircea
atata timp cat se inrosesta pata, e de bineā¦inseamna ca lampa a actionat. Nu mai mari timpul de expunere, pana cand trece roseata . Atunci inseamna ca pata s-a obisnuti cu lampa, si va trebui sa maresti expunderea cu 20 sec.
La mana, oricat de mult vei mari timpul de expunere, nu te vei inrosi. Acolo timpul de expunere e mai mult la ghici. Mareste timpul spre 2 min, asa se lucreaza la mana, si vezi daca obtii vreun rezultat.
Deciā¦pot sa va spun ca sint foooarte multumit de lampa,de cind o folosesc pentru fata,adica de vreo 8-9 ori pina acum si cu timp de 40 secunde maxim 1 minut,pata de pe fata s-a repigmentat in proportie de 50% din suprafata,pigmentul fiind ca si cel al pielii sanatoase.Nu am folosit la doua zile ci uneori si cu pauza de 3-4 zile.La miina ma apuc de astazi sa folosesc cu seriozitate mai mare,adica la doua zile si un timp de un minut jumate,poate chiar doua.
Sanatate multa
Ne bucuram Mircea sa auzim vesti atat de bune intr-un timp atat de scurt.Si eu incep de azi sa folosesc lampa la o pata aparuta in coltul gurii, unde pigmentul nu e pierdut complet inca.Sper sa am la fel de mare succes.Pe corp folosesc lampa de doua saptamani jumatate,deocamdata tot ceea ce am observat e ca se inrosesc petele din spatele genunchilor, genunchi, tibie si axile.Nu observ nici o reactie la glezne, coate, maini unde am ajuns la un timp de expunere de 2 min40 sec.Acolo unde petele se inrosesc sunt tot la 2 min 20 sec.Sper ca am procedat corect.
Ati folosit cumva solarul pentru in combinatie cu melaoline sau novitil? As vrea sa aud mai multe pareri in legatura cu solarul si daca ar merita incercat. De cateva luni am observat o amploare a petelor; pe maini in special si apoi in coltul gurii, ochi si pe picioare. Nu stiu daca ar avea de-a face cu faptul ca m-am cam apucat de fumat sau doar sunt mai vizibile din cauza bronzuluiā¦
1)bineinteles ca are legatura cu fumatulā¦acesta e toxic, si cum dai de ceva toxic, vitiligo se mareste
2)Dr Nedelcu recomanda ca, in lipsa de soare sau lampa nUVB, sa ne expunem la solar+novitil sau solar+melaoline.
Dar poate fi riscant, daca se observa o exacerbare a petelor, tratamentul se intrerupe imediat.
Am si eu o rugaminte pentru cei cu experienta in folosirea lampii la fata.Am ajuns la timpul de expunere de 1 minut, petele nu si-au modificat culoarea(in coltul gurii si pe pometele stang),deci trebuie sa maresc in continuare timpul de expunere?si pana la ce timp?Din cate retin eu, Teo spunea ca la fata se lucreaza cu timpi de expunere de aprox un minut.Pe corp am ajuns la 3 minute,dar nu maresc pentru ca dupa fiecare expunere petele devin roz( diferite nuante, mai inchis sau mai deschis).Am 3 saptamani de folosire a lampii si puncte de pigment au aparut la o pata sub bratul stang si la o pata pe soldul stang.In restā¦doar roz.Si din pacate la mine vitiligo este in continua extindere, acum vad ca se cam extinde la fata.
Dupa cum am inteles de la Teo,folosesti acelasi timp de expunere(1 min de exemplu) atita timp cit dupa expunere,locul respectiv se inroseste.In momentul in care locul respectiv nu se mai inroseste( dupa expunere),trebuie sa maresti timpul cu 20 secunde.
Iti dau exemplul meu,am inceput cu 40 secunde(pentru fata) ,am observat inrosirea locului expus,am continuat cu acelasi timp,insa dupa o perioada am observat ca la acelasi timp de 40 secunde nu se mai inroseste,moment in care am crescut cu 20 secunde.In momentul in care nu va aparea roseatza la 1 min ,voi mari la 1 min si 20 secunde.Sper ca am fost destul de explicit.
Am uitat sa va spun ca in paralel cu lampa am folosit si lumigan.
Sanatate multa
Multumesc mult Mircea pentru promptitudinea cu care ai raspuns.Eu am ajuns la un minut,dar nu s-a inrosit niciodata, probabil pentru ca pata e in coltul guriiā¦si nici cea de pe pometul obrazului.O sa maresc la un minut si o sa imi cumpar si eu lumigan.In ce moment folosesti lumigan?inainte sau dupa expunere?sau momentul nu are legatura cu expunerea la lampa?
Asa cum spuneam la mine are efect foarte bun,nici eu nu ma asteptam.Acum am luat pata pe ābucateleā ,pe margini mai clar si e foarte bine.Lumigan folosesc imediat dupa expunere,nu stiu daca are importanta.Am mai uitat ceva,inainte de expunere folosesc si acel vitiligo natural de care spuneam intr-un post anterior,cred ca si acel ulei sporeste rapiditatea rezultatului.
sanatate multa
90% rezolvat.
Multumesc Teo.