cum ati iesit cu petele din iarna?

Stim cu totii ca frigul iernii nu are un efect deloc bun asupra petelor de vitiligo, de multe ori ducand la extinderea acestora. Problema e si mai dificila daca au loc si oscilatii de temperatura frig-cald, situatie in care dilatarea si constrictia succesiva a vaselor de sange duce la marirea petelor/aparitia de noi pete. De aceea consider utila deschiderea unui nou topic pe aceasta tema.
Spre exemplu eu am avut probleme la zonele expuse frigului, adica la fata. In 15 dec nu mai aveam nici o pata pe fata, totul era bronzat, dar bronzul nu a tinut. Pe 1 martie aparusera deja pete pe obraj, barbie si la ochi. Le-am atacat rapid cu lampa, si vad ca raspund la tratament, ceea ce ma face sa sper ca in curand voi scapa de ele. Fata e cel mai expus organ in fata frigului, de aceea aici apar mereu probleme. Practic, daca mainile le poti acoperi cu manusi, gatul cu fular, corpul cu haine, la fata nu ai ce sa pui. Si de aceea iarna boala se extinde, mai ales la fata.
Voi cum ati iesit din iarna??

La mine nu a avut nici un efect frigul de afara…cel putin eu nu am observat pete noi( sa fie oare o protectie din partea fondului de ten ??)…tot cu cele vechi,multe si extinse ma confrunt :laughing: …deocamdata nu mai folosesc lampa…am facut pauza 5 luni …mai am una …si o sa ma reapuc de tratamentul cu melaoline si lampa uvb…am inteles ca pe fata petele raspund cel mai bine la tratament…dar la mine nu a fost deloc asa…sa fie din cauza ca nu folosesc eu lampa bine?!

Nu cred ca fondul de ten te protejeaza de frig. Pur si simplu nu ai reactionat tu la frig. Eu toata iarna nu am avut probleme la restul corpului, dar mi-au reapartut pete pe fata (ciudat, acolo nu avusesem pete inainte).
Legat de lampa, sa stii ca fata e zona care reactioneaza cel mai bine. Dar sunt si zone mai incapatanate, cum ar fi fruntea. Parerea mea e ca nu folosesti tu bine lampa, in final ar trebui ca orice pata sa reactioneze.
Te sfatuiesc sa iti dai cu ulei de masline pe petele de pe fata, sa stai vreo 5-10 min sa se ,fragezeasca’’ zona, apoi te expui la lampa. Nu uita ca, daca nu te inrosesti, ceva tr schimbat: sau unghiul de expunere, (in asa fel incat razele sa cada perpendicular pe pata) sau sa maresti timpul de expunere cu 20 sec.
Bafta.

abia astept sa incep iar sa folosesc lampa…o sa tin cont de sfaturi :slight_smile: mersi… acum cu primavara…parca petele sunt mai vizibile …nu inteleg de ce…probabil e lumina mai puternica :laughing:

Niet, incepi sa te bronzezi si se vede contrastul
Pauza la lampa nUVB e intre o luna si 6 luni. Daca au trecut 3 luni, poti sa reiei cura.

au trecut 5 luni…de luni o sa ma apuc iar …mers teo pentru sfaturi :smiley:

apuca-te fara nici o problema.