ce a mers si ce nu

Buna ziua, ieri am descoperit acest forum si ma bucur foarte tare fiindca e bine sa mai vb cu oameni care au ac probleme ca si tine…in fine…
eu am v de vreo 15 ani…si am incercat tot felul de tratamente de-a lungul anilor…am inceput cu dr Nedelcu prin 2000, cand am facut PUVA si mi-au trecut petele in proportie de 90%. Insa am fost foarte cuminte si am tinut tratamentul exact cum mi s-a spus si cred ca partea cea mai importanta a fost dieta, am mancat la legume si fructe ce n-am mai mancat in viatza mea…si deoarece mie nu-mi plac legumele DELOC imi faceam suc de morcovi cu telina mar si portocala in fiec zi…si a mers…cum am intrerupt insa au reaparut…si de atunci de fiec data cand am facut tratamentul nu l-am tinut foarte bine rezultatele nu au fost cele mai bune. Deci eu cred ca dieta are un rol foarte important. Am incercat anul trecut Vitiligo TAB luat de pe net ( silly me) care recunosc ca a fost cea mai mar prostie care am facut-o in viatza mea, mi s-au dublat petele dupa aceea, deci big NO NO…acum mi-am luat lampa UVB de pe beatpsoriasis.com, am dat 675 CAD pe ea, o gramada, dar am facut un set de 20 zile, impreuna cu tot tratamentul lui nedelcu, si mi-au aparut ceva pigmenti, . Ce e ciudat e ca mi s-au pigmentat petele din jurul ochilor care sunt cele mai vechi in proportie de 50%, in rest rezultate pozitive insa destul de incete, insa sper ca daca voi continua poate pana la urma…cine stie?.. oricum ce voiam sa subliniez este DIETA care am vazut pe piele mea :slight_smile: ca e foarte importanta si sa nu cumva sa cumpartzi VITILIGO TAB.
Mult succes si multa vointza va doresc la toti si sa ne facem bine cat mai repede!!!

Buna :slight_smile: Imi pare bine sa aud ca lampa nUVB da rezultate atat de bune in majoritatea cazurilor. Referitor la regimul recomandat de dr Nedelcu, este cumva acelasi care e prezentat pe forum sau o variatie a acestuia?
Multumesc

Buna. Din punctul meu de vedere dieta este importanta atat cat ceia ce consumi, nu-ti afecteza sistemul nervos. Tatal meu are 78 ani si vitiligo de vreo 35 ani dezvol. doar ia nivelul degetelor de maini . Locuieste la tara, nu a tinut nici o dieta. Mananca carne de porc, foarte codimentat , a inlocuit apa cu vinul pe timp de iarna. Vinul il bine dispune , dar nu consuma cafea.Pe acele pete de pe maini le ignora total. In schimb fratele lui, care este mai coleric cand consuma vin, la cuprins petele pe 95% din corp.Eu am observat ca alcoolul si cafeaua aduc o stare de agitatie si trebuiesc inlaturate daca ai vitiligo. Un pahar de vin dupa masa mai merge, dar cafea nu.

Dieta care am tinut-o si care incerc sa o tin este cea data de Dr. Nedelcu oarecum. Eu nu fumez nu beau cafea, asa ca de astea nu a trebuit sa ma las insa eu nu mananc prea multe legume si fructe si probabil ca imi lipsesc multe vitamine din corp, ceea ce eu cred ca influenteaza boala, asa ca am mancat in fiecare zi foarte multe fructe, un mare pahar de suc din morcovi , telina , mere, si in rest destul de normal, fara ciocolata si dulciuri ( asta e fost cel mai greu) si sincer diferentza in rezultate a fost majora. Mi-au trecut mai mult de 95% din pete. Acum sa vedem ce face lampa minune si incerc iar cat pot sa mananc corect, so far so good…
Nu stiu daca la toata lumea e la fel cu dieta, eu doar am spus ce a dat rezultate la mine
Bafta la toata lumea :smiley:

Nu e chiar asa de simplu. Tatal tau pur si simplu are norocul sa prezinte vitiligo localizat, care nu se extinde si e destul de stabil (adica se intinde, dar numai la nivelul organului afectat). Aceasta e explicatia faptului ca nu a dezvoltat pete noi. Fratele tatalui tau a avut ghinionul sa faca o forma mai severa, adica vitiligo generalizat! Fiecare om face alta forma de vitiligo, iar factorii agravanti sunt aceiasi pt. toti. Eu am avut vitiligo localizat timp de 15 ani, si nu credeam ca petele mi se vor extinde si pe alte parti. Uite ca nu a fost asa, m-am trezit cu extinderea brusca a bolii intr-o perioada in care nu eram nici stresat, nici altceva. Pur si simplu asa era scris in codul meu genetic: sa mi se extinda boala.

In plus in toate bolile de piele (nu numai in vitiligo) se interzic alcoolul, cafeaua, tutunul, grasimile animale, alimentele picante! Tatal tau a avut mare noroc ca nu i s-a extins boala!